Stel cookie voorkeur in

Schoolarts

De schoolarts

Wat is de jeugdgezondheidszorg?

Kinderen ontwikkelen zich voortdurend, zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal. Bij de meeste kinderen gaat dit zonder al te grote problemen. De jeugdgezondheidszorg (hierna afgekort als JGZ) ziet alle kinderen om zo tijdig te kunnen signaleren, begeleiden en eventueel te verwijzen als er zich problemen voordoen in de ontwikkeling van kinderen. U kunt bijvoorbeeld denken aan niet goed groeien, horen of sociaal-emotioneel achterblijven.

Tot vier jaar wordt deze zorg door de consultatiebureaus verzorgd. Vanaf vier jaar neemt de JGZ van GGD Gelderland-Midden (onderdeel van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden) deze zorg over. Hier werken assistenten van de jeugdarts, jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen en logopedisten samen aan de gezondheid van jeugdigen van 4 tot 19 jaar.

Alle kinderen worden in het kalender jaar dat ze 6 en 11 jaar worden, gezien voor een standaard screening op school. Naast de onderzoeken waar alle kinderen worden gezien, houden jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen spreekuren. U kunt hiervoor ook zelf een afspraak maken als u vragen heeft over de ontwikkeling, gezondheid, welzijn of opvoeding van uw kind. Voor meer informatie over de onderzoeken en spreekuren kunt u onze website raadplegen.


Informatie en Contact

 

  • JGZ informatielijn: voor vragen of om een afspraak te verzetten U kunt uw vragen hier anoniem stellen, maar ook vragen om teruggebeld te worden door de jeugdarts of verpleegkundige. Telefoonnummer: 088 355 60 00 of per mail via ggd@vggm.nl.
  • U kunt hier uw vragen anoniem stellen, maar ook vragen om teruggebeld te worden door de jeugdarts of verpleegkundige.
  • Op de website: www.vggm.nl/ggd/jeugdgezondheidszorg kunt u folders over opvoeden en opgroeien en over gezondheidsproblemen vinden. Ook vindt u hier de werkwijze van de JGZ.
  • Op de website: www.cjgregioarnhem.nl informatie over het regionale cursusaanbod van de JGZ..